Uitnodiging ALB 29 maart 2012

Beste VVMA vrienden,

Graag nodig ik u uit voor de eerste Algemene Leden Bijeenkomst van dit jaar op 29 maart. Naast een korte vergadering met de introductie van vier nieuwe leden, zal de avond voornamelijk in het teken staan van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Oene Venema van ISOFastTrack zal een presentatie geven over een systeem om MVO op een eenvoudige manier in uw bedrijfsvoering te implementeren. Vanuit aanbestedingen, maar ook zeker vanuit het Nederlandse bedrijfsleven, worden we steeds vaker geconfronteerd met ambities om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze versnelling naar een duurzame economie is hard nodig, maar veel bedrijven ervaren het als lastig en moeilijk om MVO te implementeren binnen hun organisatie.

Enkele meningen op internet:
“Bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn passen zich gemakkelijker aan de veranderende omgeving aan. Zij zijn minder afhankelijk van economische schommelingen. Want bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn aantoonbaar efficiënter en innovatiever.”

“MVO levert kostenbesparing op. Bijvoorbeeld door het verminderen van afval, lagere energiekosten, een lager ziekteverzuim en een efficiëntere bedrijfsvoering.”

“MVO zorgt ervoor dat een bedrijf een aantrekkelijkere werkgever is en MVO verhoogt de arbeidsproductiviteit. Werknemers vinden het belangrijk dat zij trots kunnen zijn op het bedrijf waar zij werken. “

“MVO loont. Er is steeds meer marktvraag naar MVO-bedrijven en producten. Ook de overheid koopt sinds 2010 alleen nog in bij bedrijven die kunnen aantonen dat zij aan minimale duurzaamheideisen kunnen voldoen.”

Oene zal aantonen dat het implementeren van MVO op een effectieve en snelle manier kan plaatsvinden. Hierbij zal de implementatie vooral door de organisatie zelf gedaan worden.
Deze bijeenkomst is voor (aspirant)leden gratis toegankelijk. Niet leden betalen € 50,= . Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via info@vvma.nl.

Met vriendelijke groet,
Jurgen Pijpker (voorzitter VVMA)

Agenda 
17.30 (eventueel) gezamenlijk dineren (kostprijs € 15,= contant p.p.)
19.00 ontvangst deelnemers ALB
19.30 ledenvergadering met o.a.:

  • Introductie nieuwe leden
  • BRL Bodemonderzoek & Bodemadvies
  • Verbetertraject Besluit Bodemkwaliteit
  • Aanstellen Henk van Haalen als algemeen bestuurslid
  • Financiële zaken en ledengroei

20.00 pauze
20.15 MVO met ISO FastTrack, door Oene Venema
21.30 Borrel met bitterbal

Wilt u bij uw aanmelding tevens vermelden of u al dan niet gebruik wilt maken van een hoofdgerecht om ca. 17.30 uur?

Download hier de uitnodiging inclusief routebeschrijving.