Praktijkmiddag 15 maart - "In situ saneren met thermische desorptie"

Als bodemprofessionals worden we regelmatig geconfronteerd met minerale olieverontreinigingen op nog in gebruik zijnde (bedrijfs)locaties. Op locaties waar sloop en traditioneel saneren (graven en onttrekken) geen optie is, heeft TPS Nederland een saneringstechniek die mogelijk een oplossing biedt. Op 15 maart 2012 kunt u deze techniek in de praktijk aanschouwen.

Bij thermische desorptie wordt het mogelijk om de grond in situ te reinigen, waarbij de voordelen van thermisch reinigingen behouden blijven, maar waarbij er geen ontgraving en transport noodzakelijk is. De saneringstechniek geeft de mogelijkheid tot een volledige verwijdering van de verontreiniging, waarbij ook de snelheid uniek is te noemen. Inmiddels zijn er diverse referenties met zowel in situ reiniging als on-site projecten beschikbaar. Hoog tijd dus om de aannemer het hemd van het lijf te vragen!

Het voorlopige programma:
13.00 – 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee
13.30 – 14.15 uur: presentatie thermische desorptie
14.15 – 15.30 uur: bezichtiging saneringslocatie (op loopafstand van hotel)
15.30 – 16.00 uur: nadere toelichting thermische desorptie en vragenrondje
16.00 – 17.00 uur: afsluitende borrel met bitterbal

Ik nodig iedereen van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan via ons secretariaat: info@vvma.nl.

Deze bijeenkomst is voor VVMA (aspirant) leden gratis. Bent u geen lid of begunstiger van de VVMA? Dan vragen wij een bijdrage van € 50,00 excl. BTW. Lid worden? Klik hier.

Download de uitnodiging inclusief routebeschrijving hier [PDF | 160 Kb]

Klik op het plaatje voor een grotere versie.