VVMA organiseert lustrumcongres over ‘Vertrouwen’

Dinsdag 18 mei organiseerde de VVMA een congres in congrescentrum de Werelt in Lunteren. 

Het thema van het congres luidde ‘2010-2015 – Vertrouwen in een lustrum’. Met ‘vertrouwen’ doelen wij op de relatie tussen overheid en adviesbureaus; het vertrouwen dat de ontwikkeling in wet- en regelgeving zich verder ontwikkelt langs de lijnen van doelvoorschriften in plaats van middelvoorschriften. Maar het gaat ook om vertrouwen dat de crisis over zijn hoogtepunt heen is en de economie weer aantrekt. Tenslotte gaat het ook om het vertrouwen binnen de branche – en misschien wel de hele keten – die een nauwere samenwerking mogelijk maakt.

De bijeenkomst markeerde een nieuwe fase in het bestaan van de VVMA, waarin de vereniging op professionelere leest wordt geschoeid. Nestor van het bodemkundig advies Theo Edelman fungeerde als dagvoorzitter. Andere sprekers waren Jan Klaver, econoom van VNO-NCW, en Bas van de Griendt, milieumanager van Bouwfonds Ontwikkeling, Arno Peekel van SKB, Eugène Janssen van Search Ingenieursbureau en Michel Hensens van AT Osborne.

Bekijk de presentatiefilm van de nieuwe huisstijl die daar werd getoond.

Download het actieplan (PDF | 893 Kb) dat is aangeboden aan Jannita Robberse, directeur-inspecteur van het ministerie van VROM.

Een paar beelden van het congres »

En download de presentaties van de sprekers door op de plaatjes te klikken (PDF's).