Algemene Leden Bijeenkomst 24 november Deventer

Op 24 november staat een Algemene Leden Bijeenkomst in Deventer gepland. Op deze bijzondere locatie vindt een korte jaarvergadering plaats. Daarnaast wordt er een presentatie gegeven over het afschaffen van de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie).

De VAR-verklaring is per 1 mei 2016 vervallen. Afspraken tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers (zzp’er, freelancers, etc.) dienen op een andere wijze te worden geregeld. In de nieuwe regeling DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) kan met een zelf opgestelde overeenkomst onder voorwaarden een arbeidsovereenkomst worden uitgesloten, zodat geen loonheffingen hoeven te worden betaald. Tot 1 mei 2017 is er sprake van een overgangstermijn, waarna alle zelfstandigen en bedrijven die zelfstandigen inhuren van deze regeling gebruik moeten maken.

Verder staan er een presentatie van onze begunstiger AL-West en rondleiding door het Deventer Havenkwartier op de agenda.

We houden de bijeenkomst in FoodDock. FoodDock is gevestigd in de Zwarte Silo in het Deventer Havenkwartier. De Zwarte Silo werd in 1923 gebouwd als graansilo. Bijna 100 jaar later is het Havenkwartier uitgegroeid tot een ‘klein Berlijn’ en geldt als creatieve broedplaats voor een mix van woningbouw, horeca, bedrijvigheid en kunstzinnige ondernemers. Zo ook eigenzinnige foodondernemers. Ondernemers die veelal ook in karavanen rondtrekken met hun foodtruck. Fooddock is het thuis van de foodtruck: elk bezoek is een festival. Deze bijeenkomst zal dan ook zeker een culinair en Bourgondisch tintje hebben.

PDF iconDownload de uitnodiging.