Stichting grond in verzet

Ja, we moeten onze natuur (stikstof) en volksgezondheid (PFAS) beschermen met goed beleid voor de lange termijn. Maar er gebeurt nu letterlijk niks. Overal in het land en in een breed scala aan sectoren ligt het werk al maanden onnodig stil, met desastreuze gevolgen. Een economische crisis dreigt, met bedrijven die omvallen en tienduizenden medewerkers die hun baan zo (dreigen te) verliezen.

De pijn is overal in het bedrijfsleven voelbaar: van binnenvaartschippers tot architecten, van stratenmakers tot transporteurs, van metaal- en grondverzetbedrijven tot de bouw mét alle toeleveranciers in de keten. En ook hun klanten worden erdoor getroffen: woningzoekenden, sportclubs en zorginstellingen die hun nieuwbouwplannen zien stranden. Projecten om de klimaatverandering tegen te gaan, worden eveneens geblokkeerd.

Dit kan niet langer zo doorgaan. Het is politiek en bestuurlijk falen, waarvan wij met elkaar de rekening betalen. Wij ondernemers willen dat ‘Den Haag’ en provincies de blokkade van de vergunningverlening met spoed opheffen en de economie weer laten draaien, terwijl er goed beleid wordt gemaakt voor de lange termijn.

 

Bron: Stichting Grond in Verzet

Aanbevolen berichten